Nuet, Framtiden och myset....

Söndag 28/11

Ok jag sa att jag skulle skriva något varje dag här på bloggen och redan efter knappt en vecka så har jag misslyckats... MEN JORDEN SNURRAR ÄNDÅ!!!

Så med handen på hjärtat så kommer det inte bli varje dag... vänj er!!

Denna helgen har inte varit som alla andra, Det kändes jätte konstigt att lämna av Johanna på stationen för att hon skulle åka upp till Hässleholm och sedan en timme senare hämta Alex på stationen för att tillbringa helgen själv med mig.. Det konstiga var känslan av att jag inte tillbringade helgen med båda mina ögonstenar samtidigt.

Men det positiva är att jag fått mycket tid och mys med min son vilket vi verkligen behövde.

Och som vi sprungit i affärer efter just de rätta kläderna då Alex på ett positivt sätt blivit mode medveten.

Så en helg med shopping, bio och mys har jag nu lagt bakom mig.

Nu Söndag kväll och maten, disken, dammsugningen är avklarad och jag tillsammans med Johanna sitter och tittar på Ensam Mamma Söker.

Jag ställde frågan till Johanna vilken typ av tjej som skulle passa mig och blev väll inte helt överraskad över svaret..

Vill ni veta?? mmm kan tänka att ni vill det...

Johanna tyckte jag skulle finna någon som är beredd på att kompremissa "ge o ta" vara en mysig kramgo tjej med lätt till skratt och veta vad hon vill här i livet.
Inte vilja ha barn men ok om hon redan har och vilja vara "extra mamma"...

Oj oj oj känns som omöjligt uppdrag.....

Det Johanna inte vet är att hon verkligen träffat rätt på en del egenskaper som jag söker hos en flickvän.

Jag har haft ett lätt liv och inte behövt ta hänsyn till så mycket, inte behövt fråga om lov när jag dragit iväg, lagt tid enbart på mig själv. ( förutom när jag haft mina barn ).
Nu är jag tvungen att ta hänsyn, tvunge att anpassa mig, och sätta mig i andra rummet.. Vilket är helt underbart och jag som person vill ge, jag vill finnas till för andra, jag vill skänka glädje, jag vill ge möjligheter till andra.

En framtid med någon annan förutom mina barn är inte helt problem löst men finns det något förhållande som är helt utan problem eller små motgångar??

Hm låter negativt men inte alls menat så...

Jag är nöjd med mitt liv för jag är frisk, har två underbara barn, har underbara vänner, har mina föräldrar vid livet.
Vad mer kan man önska??

"Den som söker ska finna, endast ödet kan bestämma när"

Varma kramar på som hittar hit och dela gärna med er av kramen när ni lämnar denna blogg!


Helt underbart men besviken...

Onsdag 24/11

Sverige är underbart rent av unikt i mina ögon då man får uppleva fyra årstider!
Vädret idag gör att man verkligen längtar efter sommaren och uppskattar den underbara sommar som varit.
Att vakna och hitta bilen helt under snö för man inte fått in årets vinter vana med att ställa in värme timern i bilen är faktiskt helt ok.
För det innebär att en ny vinter är på väg in i våran hjärtan.
Att det tar dubbelt så lång tid att ta sig till jobbet är en lättnad då man hinner med två samtal istället för ett på vägen dit.

Postivt är också att man ser alla gångare tydligare även de som vägrar andvända reflex.

Tänk att stå på bygget och hjälpa till att ta emot matrial i kylan vilket gör att man längtar till kontoret och värmen samt nybryggt kaffe.

Det ända som inte var bra är att min löprunda som jag planerat inte blev av.... Men det är väl tanken som räknas har jag hört.

Vad jag skulle vilja göra är att dra iväg till en stuga i skogen eller fjällen utan el och mottagning på telefonen, En tänd brasa massa ljus, go middag lagad på gas spisen, ett glas gott rött, och ett mysigt trevligt sällskap...

Nej alla ni som klagar på kylan: Klä på er!
Nej alla ni som klagar på snön: Gör en snöängel ha snöbolls krig. (uppskatta barnet inom er)
Nej alla ni som klagar på halkan: Kör försiktigt, livet tar inte slut för att ni är sena. (jorden fortsätter snurra)
Nej alla ni som klagar på årstiden: Ni kommer alltid klaga för i sommras klagade ni på att det var för varmt i våras regnade det för mycket och i höst blåste det för mycket. Så klaga ni för jag lyssnar inte...... :-)

Min dag har varit underbar och min ödmjuka inställning växer för varje dag för jag lever och allt känns bättre för varje dag...  Tack Anette du fick mig att tänka!!

Pssst ett tips för er som fryser.... Kramas!!!!

Hur vi prioterar!

Tisdagen 23/11

För att skapa tid och harmoni så måste vi priotera in saker och bort en del.
Vad är det som påverkar oss hur vi prioterar?

Jag valde att vakna extra tidigt idag och dra iväg mot HK i Falkenberg för att komma hem i vanlig tid.
Men som vanligt blir det inte alltid som man tänker sig!
Vädret gjorde att resan tog längre tid och jag kom i väg lite sent då jag lyckades stänga av klockan och somna om en liten stund.

Men Hakuna matata....

Så då gäller det att börja priotera bort saker för att få dagen att gå ihop. Vad som valdes bort var lunch, fika rast, och eftermiddags kaffe..... (inte bra)
Kom hem lite sent men va fan gör det vi drog till IKEA där min dotter valde en tjusig tavla och vi prioterade bort matlagning hemma mot kycklingkebab idag. Allt för att vinna tillbaka lite tid...

Så hela tiden gör vi val och prioteringar här i livet men det vi inte tänker på alltid är konsekvenserna för våra val.

Har ni någonsin tänkt efter innan på vad era val här i livet påverkar er senare??

Denna veckan innehåller besök på gymnasieskolor i Malmö där det är öppethus inför Johannas val, sen i morgon kväll funderar jag på en joggingtur i Bunkeflo medans Johanna tränar..

Det innebär att vi har två händelser som ska prioteras in i våra liv och kommer påverka oss därför gäller det att mina tankar på joggingturen inte förblir mental träning utan att jag verkligen kommer ut i morgon och Johannas val till gymnasiet påverkar verkligen henne..

Min blogg håller på att ändra utseende och dett för jag har bett en helt underbart go tjej som är en vän till Johanna att hjälpa mig fixa till en crazy/annorlunda sida så lägg gärna en kommentar om vad ni tycker.

Kramar på er!



Förändring eller förvandling!

Måndag 22/11

Mitt mål är att inte hamna i en vardags slentrian utan skapa just den lilla förändringen varje dag.
Tror det är slentrianen som får så många och tro att vardagen är tråkig.

Vad är en förändring? Vad betyder det för er???

För mig är en förändring när något inte är sig likt men ursprunget ändå finns där!

Vad är en förvandling? Vad betyder det för er???

För mig är en värvandling när något ändras helt och förblir ändrat!!

Vad min vardag gjort sedan i börja av November är att förvandlas och det har förvandlats till något väldigt positivt. Vad jag gjorde innan detta var att kämpade för att skapa en ändring men det blev bara små förändringar.

Jag ångrar inget i mitt liv för varje stund, varje tillfälle är en erfarenhet, ett tillfälle att lära sig något för att skapa något bättre.

Att gå upp kl sju, åka till jobbet, stressa hela dagen, åka hem halv fem, laga mat, diska, plocka/städa, ev läxhjälp (om jag klarar den nivån), lite tv, säng elva.... många skulle säga faaaannnn va tråkigt...

Men jag vaknar på morgonen även om jag är lite trött med ett leende och detta gör jag för att jag får tillfället att uppleva ännu en dag. Jag får möjlighet att sprida glädje möjlighet att skapa något få umgås med unika människor för varje person ni möter i vardagen är unika inga är lika...

Vet att vissa redan tycker jag börjar bli tråkig men jag gör vissa förändringar för att bryta mönster som t.ex. i Lördags när man kl nio på kvällen började dricka isvatten istället för öl... som att välja att gå hem när vänner går på ett sista ställe...

Så både förändringar och förvandlingar är bra, rent av positiva det handlar bara om när de inträffar och var vi står i livet och hur de påverkar oss just den stunden.

"Att finnas för sin omgivning och alltid ställa upp är att ge en bit av sig själv, den biten är guld värd och går inte att väga eller värdera"

Så ännu en dag i vardagen är snart till sitt slut och denna dagen kommer inte tillbaka så det ni fyllt dagen med går inte att förändra så ångra det inte utan ta lärdom av det till morgondagen.

Hej och välkomna...

Hejsan de få antal som kommer lyckas hitta hit.
Denna Blogg är bara till för att skriva om vardagen och verkligheten i olika perspektiv ur en pappas ögon.

För ett tag sen bodde jag själv och var avundsjuk på alla som hade de där små vardagsproblemen och ett inrutat liv med struktur och rutiner medans jag levde ett liv utan rutiner med ett uteliv (nattliv) som i slutänden inge gett mig något. Förutom många vänner och bekatnskaper som jag värderar väldigt högt..

Nu sedan två veckor tillbaka lever jag livet som en ensamstående pappa ihop med min dotter som är 15 år.
Detta har gjort att jag håller på att skapa rutiner och så smånigom kommer de där efterlängtade vardags problemen som jag längtar efter.

Min son som är 13 år bor hos sin mamma och är hos mig varannan helg så det är vi tre som kommer dyka upp i denna bloggen i olika händelser.

Jag har skojat lite mellan varven att tv borde skapa ett program "ensam pappa söker" och det är en idé men inget för mig jag skulle aldrig hänga ut mig och min familj i en såpa så.

Verkligheten är att jag är singel och är trött på nattlivet det är ju inte där jag kommer att finna den stora kärleken. Så frågan är var??
Har någon något förslag??
Och nej jag kommer aldrig nätdejta, jag tror att i vardagen finner man kärleken så frågan är bara när.

Vad jag söker:
Ett varmt leende, lätt till skratt, och vackra ögon sen får gärna orden hakuna matata finnas i livet.

Varje dag kommer ett inlägg här så välkomna tillbaka.

RSS 2.0